geplaatst op 27 januari 2022 door Carine Engelen-Fraikin

Zijdepoeder... zijdezacht en warm als een wintervacht

In mijn blog van 27 november 2021 raadde ik raadde ik ter bescherming van de kwetsbare gezichtshuid tijdens de koude wintermaanden de volgende producten aan:
1e laag: Rosel Heim fase 2 aktive regeneration
2e laag: Rosel Heim fase 3 beschermende dagcrème
3e laag: Rosel Heim seidenpuder

... zijdepoeder werkt als een warm vachtje. Door een laagje zijdepoeder op te brengen, wordt de huid beschermd tegen de kou. Het sluit de huid niet af, fixeert je make-up en zorgt voor een zachte, zijdeachtige uitstraling.

Een vacht? Waarom deze vergelijking?

Bij dieren zit tussen de wollige haren van de vacht, de pels veel lucht. Deze lucht vormt een isolatielaag tussen de huid en de buitenwereld en voorkomt dat het lichaam snel afkoelt waardoor de dieren lekker warm blijven in de winter.

Bij kou vormt onze huid kippenvel en de (dons)haartjes gaan rechtop staan. Zijdepoeder nestelt zich tussen de rechtopstaande haartjes en vormt zodoende een soort luchtkussen wat je kunt vergelijken met een dierenvacht. Door dit wonderlijke fenomeen worden de kwetsbare bloedvaatjes in de huid van het gezicht beschermd tegen gure wind en ijzige kou.

In de zomer werkt zijdepoeder juist verkoelend, maar daarover later meer.

Rosel Heim zijdepoeder is veilig in gebruik

dit in tegenstelling tot de vele (zwaar geconserveerde) huidpoeders waarin talk wordt verwerkt die veel worden toegepast vanwege het vochtopnemende vermogen.

Talkpoeder is gemaakt van tot poeder vermalen talk. Talk is een mineraal  dat in de natuur voorkomt. Asbest is ook een mineraal en komt van nature vaak voor in de buurt van talklagen in de aarde. Fabrikanten zijn verplicht om talkpoeder te zuiveren. Toch is het mogelijk dat er nog wat asbestvezels achterblijven. Deze vezels zijn klein genoeg om door te dringen in weefsels zoals diep in de longen, en hopen zich daar op met alle (bekende) kwalijke gevolgen van dien.

Zijde wordt verkregen door de draden van de cocon van de zijderups af te wikkelen.

Tijdens het spinnen van zijde ontstaat ‘afval’. Dit natuurlijke restmateriaal wordt tot duurzaam zijdepoeder gemalen en gezuiverd zodat er geen schadelijke eiwitten meer in voorkomen.

Het is moreel verantwoord om dit poeder te gebruiken op de huid.

Mascne en zijdepoeder

Door het dagelijks, langdurig dragen van mond-neus-maskers ontstaan onder andere veel huidirritaties rondom de mond, op de kin en de wangen. Dit fenomeen wordt MASCNE genoemd (een samenvoeging van de woorden acne en masker).

Het is belangrijk om de wegwerpmaskers te verwisselen zodra ze klam worden want anders wordt de huid te vochtig; dé oorzaak van verschillende huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld schimmelinfecties.

Breng steeds een laagje Rosel Heim zijdepoeder aan op het hele gebied dat wordt bedekt door het mondkapje, dit absorbeert het overtollige vocht.

De zijdepoeder van Rosel Heim nature + science is uitermate geschikt om de huid in de winter te beschermen tegen de invloed van grote temperatuurverschillen.