Massages

Gezicht- en decollet├ęmassage

De massagetechnieken die ik gebruik zijn een combinatie van verschillende handgrepen waarmee ik behoedzaam gezicht, decolleté, nek- en schoudergebied masseer op de maat van rustgevend harpmuziek. Deze klassieke massage zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en stimuleert het afvoeren van afvalstoffen.

Penseelmassage

Een penseelmassage is een bijzonder subtiele massagetechniek uitgevoerd met behulp van twee penselen met een zeer zachte kwast van natuurlijk haar.

Zonder echte druk uit te oefenen, streel ik met beide penselen met vloeiende bewegingen over gezicht, decolleté, schouders en bovenarmen. Dit prikkelt de zenuwuiteinden op een aangename manier en heeft een rustgevend effect.

Omdat de penseelmassage plaatsvindt op de droge huid - al of niet in combinatie met de zijdepoeder van Rosel Heim nature + science - ontstaan er geen huidverschuivingen.

Hoofdhuidmassage

Bij veel stress kan de hoofdhuid aanvoelen als een te strakke badmuts waardoor spanningshoofdpijn kan ontstaan die uitstraalt tot in de nek en schouders.

Met strijkende en roterende bewegingen en door druk uit te oefenen op specifieke acupressuurpunten stimuleer ik de doorbloeding van de hoofdhuid.

Deze massage kan stress, spanningen, vermoeidheid en hoofdpijn verminderen of zelfs wegnemen.

Oorreflexzonemassage

De oren hebben ongeveer 300 acupunctuurpunten. Ieder orgaan staat in verbinding met één of meer reflexzones en punten die in of rondom de oorschelp liggen. Deze massage werkt regulerend zodat het zelfherstellend vermogen van ieder orgaan wordt ondersteund. Ook de circulatie in het hele lichaam verbetert hierdoor.

Veel huidaandoeningen in het gezicht waarbij massage uit den boze is, zoals bijvoorbeeld actieve acne, reageren goed op de oorreflexzonemassage.

Voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage gaat uit van het principe dat specifieke punten op de voeten een afspiegeling zijn van alle organen. Zodoende heeft massage van de voeten invloed op het hele menselijk lichaam, zorgt voor een betere bloed- en lymfedoorstroming en afvalstoffen kunnen makkelijker worden afgevoerd.

Alle orgaansystemen profiteren hiervan. Tevens ontstaat er een betere doorstroming van (levens)energie waardoor emoties en spanningen kunnen afnemen en je meer in balans komt.

´╗┐