geplaatst op 27 juni 2022 door Carine Engelen-Fraikin

Zijdepoeder ... zijdezacht en koel in de zomer

In het begin van dit jaar heb ik uitgebreid geschreven over het effect van zijdepoeder in de winter. Wil je dit nog eens nalezen, kijk dan op mijn blog van 27 januari 2022.

Ook in de zomer heeft zijdepoeder een therapeutische werking; het verkoelt, neemt vocht op en geeft een aangenaam rustgevend gevoel op de huid.

Veelzijdig zijde

Zijde is een heel bijzondere stof. Het is wat betreft eiwitstructuur namelijk vergelijkbaar met de huid. Zijde voelt niet alleen zijdezacht aan, het beschermt vooral ook tegen temperatuurschommelingen en herstelt de pH-waarde en de vochtbalans van de huid.

In de zomer zorgt zijdepoeder voor verkoeling doordat het poeder het overtollige transpiratievocht opneemt en het verdampingsoppervlak vergroot. Op die manier wordt de huid beschermd tegen oververhitting. Daarnaast is zijdepoeder in staat om uitdroging van de huid tegen te gaan door vochtverlies uit de diepere huidlagen te voorkomen.

Bovendien is Rosel Heim zijdepoeder veelzijdig bruikbaar

  • om de huid te beschermen zowel tegen de kou als tegen warmte;
  • om de gezichtshuid te camoufleren of te matteren bij couperose en rosacea of bij een glanzende vette huid en om fijne rimpeltjes te maskeren;
  • om overtollig vocht te absorberen bij zweetvoeten, vochtige handen en oksels;
  • om de kans op blaren aan de voeten te voorkomen bijvoorbeeld als je ’s zomers met blote voeten in open schoenen loopt;
  • om een geïrriteerde huid in huidplooien, onder de borsten en bij doorligplekken te verzachten;
  • om zitvlakblessures bij fervente lange-afstand-fietsers te verhinderen.

Ook reflecteert zijdepoeder het zonlicht en zelfs de nadelige straling van beeldschermen.
Het belemmert de vitamine D-synthese niet wat nodig is voor gezonde botten.

Verzorging van de huid in de zomermaanden

Een intacte hoornlaag werkt tot op zekere hoogte als beschermend filter tegen de zon.
Als je de hoornlaag weghaalt, is de huid onbeschermd. Het duurt meer dan een jaar voordat de bescherming weer is opgebouwd. In die tussentijd is de huid weerloos tegen UV-straling, micro-organismen en huidvreemde stoffen. De huid scrubben of peelen voordat je je blootstelt aan de zon is dus je reinste onzin want de dunner gemaakte huid verbrandt hierdoor sneller en ernstiger.

In de zomer droogt de huid snel uit en heeft extra aandacht nodig.
Met fase 3 beschermende dagcrème wordt een fysiologisch laagje aangebracht dat de huid de hele dag bescherming biedt en bovendien vormt het een barrière tegen overmatige vochtverdamping. Is de huid extreem vochtarm, breng dan eerst een paar druppels Rosel Heim hydroluron aan onder de dagcrème.
Rosel Heim ante is ideaal als aanvullende dag- en nachtverzorging. Deze dunne emulsie repareert de huid en vormt zo een extra bescherming tegen de nadelige effecten van de zon.
Gebruik na het douchen altijd een hydraterende crème om de elasticiteit van de huid te behouden. Vooral de Rosel Heim zomerbodycrème werkt verkoelend en heeft een aangename zomerse mediterrane parfumering.

Bescherm, verzorg en vertroetel je huid extra in de zomer
met de weldadige producten van Rosel Heim nature + science.
Het is geen overbodige luxe!