geplaatst op 27 februari 2021 door Carine Engelen-Fraikin

Wat is er zo bijzonder aan de Rosel Heim nature + science huidverzorgingsproducten

in vergelijking met de ‘normale’ industriële cosmetica

De industrie houdt geen rekening met de bacterieflora van de huid, het immuunsysteem en het feit dat de celdeling maar een beperkt aantal keren kan plaatsvinden.

Er wordt steeds geprobeerd de huid oppervlakkig te beschadigen ook al is dat met het blote oog nauwelijks te zien. Om de huid te repareren, worden nieuwe cellen aangemaakt in de basaalcellenlaag van de opperhuid. Deze cellen schuiven zo snel mogelijk op naar de hoornlaag waardoor een ‘nieuwe’ huid ontstaat … optisch jong, in werkelijkheid sneller oud!

Door de huid te beschadigen ontstaan er ook lichte ontstekingsreacties met als gevolg een goede doorbloeding, een rozige huidskleur en vochtophoping waardoor rimpels tijdelijk minder zichtbaar zijn. Gangbare cosmetica ‘speelt poker‘ met deze huidreactie want intussen wordt het immuunsysteem geïrriteerd, gestimuleerd en aangezet tot actie.

De Rosel Heim nature + science producten, die al generaties lang ambachtelijk worden vervaardigd door de familie Heim (cosmeticamakers pur sang), worden bereid met superieure grondstoffen en onderbouwd door een ongelooflijke hoeveelheid kennis en kunde over het functioneren van de huid.

De inhoudsstoffen van de crèmes en emulsies zijn identiek aan de stoffen die van nature in de huid voorkomen.
De huid kent en herkent deze stoffen en kan ze op de juiste manier verwerken.
Het immuunsysteem wordt niet geprikkeld en er ontstaan dus geen allergische reacties.

Om een crème of emulsie te maken is altijd een combinatie nodig van water en olie.
De industrie gebruikt veel water (aqua) in de producten. Dit is immers de goedkoopste substantie en daardoor is de winstmarge groot. Maar …. hoe meer water, hoe sneller het product kan bederven door bacteriën en schimmels en dus moeten er conserverings- middelen worden toegevoegd. Deze zijn zeer schadelijk voor de huid!

De Rosel Heim producten zijn zeer geconcentreerd, bevatten weinig water en absoluut geen giftige of chloorhoudende conserveringsmiddelen.
De producten worden namelijk verhit (net als zelfgemaakte jam) en blijven daardoor jarenlang goed. Ook worden huidvriendelijke etherische oliën toegepast die de ziekteverwekkende bacteriën en schimmels niet doden, maar die een geur verspreiden waar zij zich niet prettig bij voelen. Deze bacteriën worden ‘uitgeschakeld’ door ze te verjagen of ervoor te zorgen dat ze zich niet vermenigvuldigen. De huideigen bacterieflora ondervindt geen hinder en schade van deze stoffen.

De grondstoffen voor de Rosel Heim nature + science producten worden onderworpen aan strenge kwaliteitseisen. Nana Heim analyseert zelf zorgvuldig alle ingrediënten en staat er garant voor dat de substanties geen zware metalen, pesticiden, kankerverwekkende stoffen en allergenen bevatten. Ook wordt erop gelet dat bij de winning van de grondstoffen geen schade wordt aangericht aan het milieu. Iedere grondstof wordt zo uitgezocht dat het eindproduct een optimale werking heeft voor de huid.

Door de verantwoorde behandeling met de
huidverzorgingsproducten van Rosel Heim nature + science
word je geen 20 jaar jonger,
maar is je huid over 20 jaar nog net zo gezond als nu!