geplaatst op 27 mei 2021 door Carine Engelen-Fraikin

Voeding voor de huid

Fase 2 - voeding / regeneratie

De natuurlijke regeneratie (vernieuwing en herstel) van de huid is afhankelijk van een voortdurend opbouwen, afbouwen en ombouwen van de buitenste lagen van de huid.
Om het juiste evenwicht te behouden, heeft de huid continu behoefte aan toediening van voedingsstoffen.
Natuurlijk is het belangrijk om je huid te voeden van binnenuit. Heb je een ongezond eet-patroon dan kun je smeren wat je wilt, maar die gezonde huid komt er niet.

» Maar ... voedingsstoffen zoals honing, avocado, kaviaar en wat er zoal meer in industriële cosmetica wordt verwerkt, horen niet op de huid omdat de huid geen spijsverterings-systeem heeft en die substanties dus niet kan verwerken en omzetten.

In de reclame voor natuurcosmetica wordt vaak beweerd dat hetgeen je op je huid smeert, eetbaar moet zijn. Dit is onjuist.

  1. Zoals gezegd, kan de huid voedingsstoffen niet ‘spijsverteren’. De huid kan op deze stoffen alleen reageren door ze af te stoten, in te kapselen of af te weren via het immuunsysteem. In al deze gevallen ontstaan allergische reacties of huidontstekingen.
  1. Voedsel met een lagere pH-waarde veroorzaakt verzuring van het lichaam. Daarom zijn basische voedingsstoffen met een hoge pH-waarde (< 8) beter voor het lichaam.
    Voor de huid is het precies andersom en zijn juist producten met een neutrale of zure pH-waarde het beste. De natuurlijke barrière van de huid wordt namelijk verstoord door stoffen met een hoge (basische of alkalische) pH-waarde.

In stresssituaties, zoals ergernis, angst of bij verhoogde lichamelijke en geestelijke belasting, gebruikt het lichaam de beschikbare voedingsstoffen primair voor de verzorging van de hersenen en de spieren. Daarom kan in deze situaties een tijdelijk tekort aan voedings-stoffen in de huid ontstaan en het gevolg daarvan is dat de huidweefsels worden beschadigd.
Maar ook bij het verouderingsproces vermindert de toevoer van voedingsstoffen naar de cellen bijvoorbeeld door het feit dat de bloedvaten minder doorlaatbaar zijn geworden.
Een acuut tekort aan voedingsstoffen ontstaat ook vaak na een te sterke UV-bestraling, door roken en bij beschadigingen (door scrubben enzovoort) of ontstekingen van de huid.

Wat zo bijzonder is aan de regenererende crèmes en emulsies van Rosel Heim

Al deze Rosel Heim nature + science producten (ante, fase 2 aktive regeneration, balm, intensiv lotion en corneo lipid) bevatten zelloxanTM.
Dit is een biologisch voedingssubstraat dat precies overeenkomt met de voedingsstoffen zoals ze door de bloedbaan worden aangevoerd.
Van buitenaf levert zelloxanTM deze onontbeerlijke substanties aan de basaalcellen en de daarboven gelegen lagen van de huid. Het zorgt zo voor conditieverbetering en het 

gezond en vitaal houden van de huidcellen
zodat ze langer leven
en hun taak kunnen blijven vervullen

De huid wordt in staat gesteld zichzelf actief te regenereren en te repareren.