geplaatst op 27 september 2021 door Carine Engelen-Fraikin

Remedi ... de beste remedie ...

alle fantastische eigenschappen op een rijtje

Vanuit de geneeskunde is bekend dat preparaten met zinkoxide huidirritatie verminderen, overtollig vocht absorberen en de huid beschermen.

Het wordt niet voor niets verwerkt in verschillende Rosel Heim nature + science producten.

Niet alleen in Rosel Heim Sonnen, maar tevens in alle maskers en vooral in de remedi ...

Rosel Heim Remedi

is een zalfachtige emulsie die effectief is tegen allerlei huidirritaties, ontstekingen en puistjes. Remedi ontgift (dankzij de werkstof ichthammol), remt de groei van bacteriën en helpt de huid te herstellen (dankzij het hamamelisextract).

De zinkoxide in deze zalf werkt antibacterieel, rustgevend en ontstekingsremmend. Remedi wordt plaatselijk toegepast, niet om de huid mooier te maken, maar om te genezen.

Baby’s

Je kunt remedi vergelijken met een ouderwetse zinkzalf. Daarom is deze crème ook zo geschikt bij een geïrriteerde, rode en schrale huid door luieruitslag.

Eczeem

Zinkoxide wordt door artsen voorgeschreven bij nattend eczeem. De huid is dan rood, vochtig en ontstoken, of er bevinden zich blaasjes op de huid. Vaak is er sprake van jeuk waardoor je de neiging krijgt te gaan krabben waardoor de huid nog meer beschadigt.

Remedi beschermt de huid en werkt licht indrogend en verkoelend. De jeuk vermindert snel. De vochtige huid droogt in en kan sneller genezen. 

Om dezelfde redenen is remedi ook effectief bij kapotte mondhoeken of een koortslip.

Acne

Als (jonge) mensen last hebben van acne dan is remedi hét middel voor de bestrijding van diepzittende ontstekingen, maar ook voor de genezing van oppervlakkige puistjes.

Anti transpirant

Als je tijdens de puberteit of de overgang last hebt van een sterkere transpiratiegeur dan kun je Rosel Heim deo lotion mengen met een beetje remedi. De deodorant heeft zo een sterkere antibacteriële werking en bovendien een langduriger en intensiever effect.

Voor alle leeftijden

Verder kan remedi worden toegepast als:

  • sunblock – in dat geval wordt de crème dik opgebracht;
    zinkoxide weerkaatst het UV-licht (zie de vorige blogs).
  • aftersun – in dat geval wordt de crème dun opgebracht;
    zinkoxide neemt meteen het brandende gevoel weg.
  • anti-jeukmiddel bij insectenbeten, galbulten en waterpokken;
  • huidverzorgingsmiddel bij ontstekingen als gevolg van rosacea - in dat geval wordt remedi toegepast in combinatie met Rosel Heim intensiv lotion;
  • therapeutisch middel bij smetplekken in de lies, onder de borsten, in een buikplooi, achter het oor of bij doorligwonden.

 

Rosel Heim Remedi hét middel dat is bedoeld om op natuurlijke wijze
een ongewenste huidaandoening te verbeteren of te voorkomen!