geplaatst op 27 december 2023 door Carine Engelen-Fraikin

Lippen ... natuurlijk verzorgen

Volle lippen zijn zeer in trek. Populaire middelen om de lippen te vergroten zijn lipfillers op basis van hyaluronzuur of botuline toxine. 
» Maar ... net als bij elke medische behandeling zijn er risico’s aan verbonden.

Minder drastisch is daarom het smeren met een lip plumper, een soort lip gloss die ervoor zorgt dat je lippen tijdelijk meer volume krijgen.

Hoe werkt het? 

Een aantal lip plumpers bevatten ingrediënten, zoals kaneel, cayennepeper, gemberextract of peperextract. Die staan bekend om hun irriterende en vaatverwijdende werking op de bloedvaten waardoor de lippen een beetje gaan opzwellen.

Een lip plumper met menthol prikkelt, tintelt of geeft een licht brandend gevoel na het aanbrengen. Menthol (in synthetische vorm of afkomstig van pepermunt olie) is een soort alcohol. Het dringt snel door de huidlagen heen en zorgt voor een koude sensatie.
Kauwgom, tandpasta en mondwater werken op dezelfde manier.

In de meeste lip plumpers komt menthoxypropanediol voor, dit is een synthetisch koelmiddel dat is afgeleid van menthol.

Veel van de bestanddelen in lip plumpers kunnen overgevoeligheidsreacties of zelfs allergische reacties veroorzaken.

Het effect van een lip plumper neemt in ongeveer 30 minuten geleidelijk weer af.
Er is nog geen onderzoek gedaan naar het langdurig gebruik van lip plumpers, maar gezien het irriterende effect op de bloedvaten en de huid is het logisch te concluderen dat een veelvuldig gebruik tot ongewenste reacties kan leiden.
Niet alleen bij jezelf, maar ook bij degene die jij zoent!

Wil jij je lippen mooi en gezond houden? Dan kan dat ook zonder irriterende stoffen.

Rosel Heim nature + science lipcare ...

... voor de verzorging en bescherming van de dunne, gevoelige huid van je lippen tegen invloeden van buitenaf. Lipcare is ideaal voor droge en gebarsten lippen, is hydraterend en zorgt voor een soepele, zijdezachte huid. Het bestaat uit een compositie van de fijnste plantaardige vetten, oliën en wassen en bevat zowel squalaanolie als bijenwas. Dankzij de toevoeging van huididentieke ceramiden is het een uitstekende verzorging voor de lippen. Oók voor degene die jij kust ...

Lipcare is verpakt in een klein milieuvriendelijk glazen potje dat je mee kunt nemen in je tas of jaszak. Deze lipcare kun je zelfs gewoon met de vingers opbrengen. Omdat de inhoud geen water bevat, kan dit hygiënisch geen kwaad. Thuis kun je verschillende keren per dag eventueel met een spatel of penseel een klein beetje lipcare uit het potje nemen en over de lippen verdelen.

Extra voordeel: vanwege de ceramiden in de crème is de kleurloze lipcare niet alleen goed tegen droge lippen, maar werkt ook uitstekend tegen kleine rimpeltjes boven de bovenlip.

Rosel Heim lipcare
is een weldaad voor het dunste stukje huid van je gezicht!