geplaatst op 27 januari 2024 door Carine Engelen-Fraikin

Het oog wil ook wat ...

Vaak is veroudering van de huid het eerst zichtbaar rond de ogen. Dit komt onder andere omdat de huid hier van nature - net als die van de lippen - vier tot vijf keer dunner is dan de rest van het gezicht. Een aanvullende huidverzorging is daarom onmisbaar.

De huid rondom de ogen is niet alleen dunner, maar ook voortdurend in beweging door je eigen mimiek waardoor fijne rimpeltjes en kraaienpootjes kunnen ontstaan.
De huid rondom de ogen is heel fragiel waardoor ze gevoeliger is voor invloeden van buitenaf zoals zonlicht, koude wind en ook de droge lucht in huis door de airconditioning en centrale verwarming. 

Wallen en donkere kringen
Wallen kunnen ontstaan door vetophoping. Het bindweefsel in de huid wordt zwakker naarmate we ouder worden en hierdoor zakt het vet naar beneden.
Helaas bestaat er geen crème die hiervoor afdoende werkt.
Wallen kunnen ook ontstaan door vochtophoping of door oververmoeidheid.
In die gevallen kan een kalmerende crème rond de ogen helpen.
Om echt effect te bereiken, is het ook belangrijk om minder alcohol te drinken, minder zout te eten en te zorgen voor een optimale nachtrust.
Donkere kringen onder de ogen worden veroorzaakt doordat bloedvaatjes doorschemeren door de dunne huid.

Rosel Heim intensiv lotion is een biologische, huidverzorgende emulsie die speciaal is ontwikkeld voor de tere, gevoelige huid.

Intensiv lotion bevat ingrediënten waar de huid rondom je ogen vooral behoefte aan heeft zoals:

  • hyaluronzuur dit zorgt voor het reguleren van het vochtgehalte van buitenaf;
  • zelloxan voor de voorziening van voedingsstoffen en het herstel van de kwetsbare huid;
  • huididentieke ceramiden voor de versteviging van het weefsel;
    deze natuurlijk huidvetten versterken de barrièrefunctie van de huid waardoor ze minder vocht verliest en beter bestand is tegen invloeden van buitenaf.
  • bittervenkelextract; deze stof wordt al eeuwenlang toegepast in de natuurgeneeskunde vanwege haar vochtafdrijvende functie. Bittervenkelextract werkt rustgevend en kan zwellingen verminderen.

Hoe gebruik je intensiv lotion?
Breng de emulsie - ter grootte van een speldenknopje - aan rondom de huid van je ogen. Klop de intensiv lotion met je ringvinger voorzichtig in de huid ... van de buitenooghoek naar de binnenooghoek toe. Wrijf de emulsie niet in de ogen!

Extra voordeel: vanwege de ceramiden in de emulsie kan intensiv lotion ook succesvol worden ingezet om een beschadigde of ontregelde hoornlaag te herstellen.
Met één druppel is al heel veel te bereiken.

Tegen de ‘schade’ van sterke mimiek - bijvoorbeeld door het knijpen met de ogen waardoor kraaienpootjes ontstaan - heeft de houding- en bewegingsleer Ismakogie tal van oogoefeningen!

Rosel Heim intensiv lotion
is een weldaad voor de dunne huid rondom je ogen!