geplaatst op 27 december 2022 door Carine Engelen-Fraikin

Extra bescherming van de huid op wintersport

De hele dag buiten ploeteren in de sneeuw. Voor mensen die van wintersport houden, is dit de ultieme manier van vakantie vieren. Helaas laten wind, koude temperaturen en zon ook de benodigde sporen achter op de huid. Daarom is het essentieel om je huid goed te verzorgen tijdens de wintersport.

Vooral je gezicht heeft veel te lijden van de felle zon en de kou.
Je kunt het beste een product nemen op basis van vet.
Dat vet kan namelijk, in tegenstelling tot een crème waar water in zit, niet bevriezen.
Vaseline is een goed alternatief ter bescherming tegen extreem felle kou.
» Maar …. het heeft een groot nadeel: het sluit de huid af.
Zodra je naar binnen gaat - de warmte in - gaat de huid onder de vaseline transpireren.
Ga je daarna weer naar buiten dan bevriest de vochtige huid!
Dit gebeurt niet bij de toepassing van het 3-lagensysteem: Rosel Heim fase 2 aktive regeneration en fase 3 beschermende dagcrème omdat deze producten de huid niet afsluiten en de zijdepoeder in staat is vocht te absorberen.

Doordat de UV-straling in de bergen ongeveer 30% sterker is dan in Nederland en de sneeuw bovendien het UV-licht voor 85% weerkaatst, neemt je huid tijdens de wintersport veel meer zonnestraling op dan normaal. Op een hoogte van bijvoorbeeld 2000 meter (een beetje skioord ligt al snel op zo'n hoogte!) verbrandt de huid bijna twee keer zo snel, en door de kou voel je ook nog vaak te laat dat je bent verbrand. Ook als het bewolkt weer is, dien je je goed in te smeren. De wolken houden slechts een klein deel van de UV-straling tegen en zorgen in combinatie met de sneeuw ook nog voor snellere terugkaatsing.

Voor extra zonbescherming tijdens de wintersport raad ik je aan:
1e laag: Rosel Heim fase 2 aktive regeneration
2e laag: Rosel Heim fase 3 beschermende dagcrème
3e laag: Rosel Heim sonnen - ook hier geldt ... liever vaker dun opbrengen dan één keer dik.
Smeer gevoelige plekken zoals je neus en niet te vergeten de onderkant van je kin, oren en oogleden goed in met de speciale Rosel Heim sunblock.

Denk ook aan de verzorging van je lippen die al snel barstjes krijgen door kou, wind en zon. Gebruik daarom altijd Rosel Heim lipcare!
Nog een goede tip: draag steeds een sportzonnebril met UV-werende glazen. Het liefst een bril die je ogen ook van de zijkant beschermt. Zo voorkom je dat je sneeuwblind wordt.

Douche niet te lang en te warm en gebruik vooral geen badschuim want daardoor droogt de huid uit. Dit kun je voorkomen met Rosel Heim badolie.
Behandel de huid na het skiën en het douchen – en ook thuis! – met Rosel Heim bodycrème.
De bodycrème is een emulsie gemaakt van vetten, wassen en oliën die overeenkomen met de eigen vetten van de huid. Deze crème versterkt de huidbarrière en voorkomt overmatig vochtverlies.

Er is ook een speciale winterversie! Deze is nog rijker aan voedingsstoffen dan de bekende bodycrème.

Rosel Heim nature + science zorgt altijd en overal
voor de ultieme bescherming en verzorging!