geplaatst op 27 januari 2021 door Carine Engelen-Fraikin

Een goede gezondheid is onontbeerlijk

In deze tijden van corona is er extra aandacht voor het immuunsysteem.
Het immuunsysteem, ook wel afweersysteem genoemd, beschermt ons dag in dag uit tegen ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

In allerlei berichten wordt verteld hoe het eten van verse, natuurlijke voeding of het slikken van supplementen (vooral vitamine D) een boost kan geven aan het immuunsysteem.
» Doch … het afweersysteem heeft niet alleen te maken met verantwoorde voeding en het immuunstelsel bevindt zich ook niet alleen in de darmen, maar eveneens in de huid.

De huid vormt de frontlinie met de omgeving en heeft veel uiteenlopende functies die van vitaal belang zijn, zoals het constant houden van je lichaamstemperatuur; tegengaan van het verlies van lichaamsvocht; voelen van warmte, kou, druk, pijn, jeuk, aanrakingen en trillingen; het aanmaken van vitamine D. En last but not least: de huid heeft als het grootste orgaan dat direct in contact staat met de buitenwereld een buitengewoon belangrijke taak als verdedigingssysteem tegen ziekteverwekkers.

In de huid komen heel veel verschillende afweercellen voor die je beschermen tegen ongewenste aanvallen door lichaamsvreemde bacteriën, virussen, schimmels enzovoort. Alle informatie en substanties waarmee je in aanraking komt, worden in je huid zorgvuldig geregistreerd en verwerkt. Dit houdt in dat alle immuunreacties die in de opperhuid tot stand worden gebracht ook effect zullen hebben op het héle lichaam.

Daarom is het héél belangrijk dat je niet alleen gezond eet, maar ook dat je jouw kostbare huid op een verantwoorde manier goed verzorgt.

  • Op en in de bovenste huidlaag leven je eigen bacteriën die het immuunsysteem op verschillende manieren ondersteunen. Het vernietigen van deze bacteriën door middel van desinfecterende zepen en lotions is dus een aanslag op het immuunsysteem.
  • De hoorncellen liggen dakpansgewijs op elkaar en worden door huidvetten aan elkaar gekit. Op die manier vormt de buitenste laag van je huid een stevig gesloten geheel. Het is van het grootste belang om deze barrière in stand te houden en niet te vernielen door middel van scrubben, peelen, microdermabrasie en fruitzuren.
    Daardoor kunnen lichaamsvreemde bacteriën en andere gevaarlijke stoffen - zoals conserveringsmiddelen en niet huideigen cosmetische ingrediënten - het lichaam binnendringen. Het immuunsysteem reageert hier onmiddellijk op en hoe harder het immuunsysteem moet werken, hoe meer het op den duur zal verzwakken zodat het minder goed in staat zal zijn om je te verdedigen tegen aanvallen van (corona)virussen.

Het voornaamste doel van de regulatieve huidtherapie volgens Rosel Heim nature + science is de huid - in overeenstemming met haar eigen biologie - verzorgen, beschermen en gezond houden voor een lange periode. Om dit doel te bereiken worden crèmes en emulsies toegepast van de allerhoogste, zuiverste kwaliteit die nooit schade veroorzaken en geen immuunreacties oproepen.

Het is belangrijk de huid in stand te houden en te beschermen,
niet alleen vanwege de schoonheid,
maar vooral vanwege de kwaliteit van leven!