geplaatst op 17 februari 2021 door Carine Engelen-Fraikin

De regulatieve huidtherapie van Rosel Heim

Regulatieve therapieën helpen de huid haar evenwicht te behouden of indien nodig zelf te herstellen. Een therapie wil verzorgen, begeleiden, helpen, verbeteren.

Bij de regulatieve huidtherapie van Rosel Heim worden de natuurlijke processen van de gezonde huid nagebootst en ontbrekende stoffen vervangen door huididentieke stoffen. 

De regulatieve werkwijze is het tegenovergestelde van de symptomatische aanpak die zich beperkt tot het uitschakelen van het symptoom.
Een voorbeeld. Je neemt een pijnstiller in tegen barstende hoofdpijn zonder van tevoren te zoeken naar de oorzaak van de pijn. Komt die door spanningen, overmatig gebruik van koffie en/of alcohol, voeding, een slechte houding of een andere reden? Bij de regulatieve methode wordt eerst gezocht naar de oorzaak van de hoofdpijn ten einde deze te verhelpen.

Met regulatief wordt bedoeld (terug) in orde brengen. 

Nog een voorbeeld. Je rijdt op de autobaan en tijdens de autorit begint op het dashboard ineens een rood lichtje te branden. 
Als je het probleem ‘symptomatisch’ oplost dan verwijder je gewoon het lampje en het rode lichtje brandt niet meer. Handel je daarentegen ‘regulatief’ dan begrijp je dat dit rode lichtje een probleem aangeeft en breng je de auto zo snel mogelijk naar de garage om de oorzaak van de storing op te sporen en het voertuig te laten repareren.

Regulatief bezig zijn betekent dus ook verantwoordelijk, langdurig en effectief handelen.
Elke dag zoekt de huid naar de balans tussen opbouw, afbouw, afweer en aanpassing, bescherming en genezing. Iedere nieuwe levensfase vormt ook voor de huid een nieuwe uitdaging met nieuwe taken.

Vaak is men zich niet bewust van veranderingen in de levensstijl. Wijzigingen in het eetpatroon, veranderingen in de omgeving of hormonale wijzigingen, al deze factoren veranderen in sterke mate de behoeften van de huid.
Het is mijn taak om te herkennen wat je zelf misschien niet waarneemt. Dan heb ik ten alle tijde de mogelijkheid om de verzorging van de huid te reguleren en de producten genuanceerd af te stemmen of om te schakelen. Zo kan het huidbeeld in korte tijd weer normaal worden en kunnen er geen negatieve bijwerkingen of schadelijke gevolgen op de lange termijn optreden.

Dus repareren, maar nooit met geweld en de huid in stand te houden zoals die hoort te zijn.
De huid is net als een klok met heel veel kleine radertjes. Die worden door de vakman heel secuur en voorzichtig afgesteld. Een beetje te veel naar de ene kant dan bijstellen naar de ander kant – heel subtiel tot de klok is uitgebalanceerd.
Zo dienen we ook om te gaan met de huid.

De regulatieve huidtherapie van Rosel Heim nature + science bestaat uit drie onderdelen. Fase 1 is de reiniging, fase 2 is de voeding en fase 3 de bescherming van de huid.

Regulatieve huidtherapieën bevorderen
het zelf-genezend vermogen van de huid!